Edition: A soft fall af Yann Coppier og Runar Magnusson

  • yann coppier og runar magnusson
Vandtårnets dimensioner blev udforsket med nøje udvalgte frekvenser i lydinstallationen Edition.

Med ti højtalere og et nøje arbejde med forskellige frekvenser og måden de resonerer på udforskede de to komponister Yann Coppier og Runar Magnusson vandtårnets dimensioner med pludselige lyde, der tegner rummet på samme måde som et lyn bryder mørket og stilheden. På hjemmesiden edition.is fik installationen ydermere et virtuelt efterliv. Her kan fortsat man tage sig en virtuel gåtur inde i vandtårnet og opleve lydinstallationen lang tid efter at den fysiske udstilling, som kunne ses 15. mar.-1. aug. 2019.

Den franske komponist Yann Coppier underviser til dagligt på lydlinjen på De Danske Scenekunstskole. Coppier og den dansk-islandske komponist Runar Magnusson, bosat i Østrig, mødte hinanden gennem det københavnerbaserede støjkollektiv Audionauts og har siden lavet adskillige projekter sammen. 

Udstillingens digitale efterliv

Yann Coppier og Runar Magnusson har med deres Edition#3 gjort deres lydkunstudstilling til Vandtårnet digital. Med præcist simuleret rumklang og 10 kanalers lyd. Værket kan opleves med alle 9 numre i sin fulde form til enten PC eller Mac og kan downloades gratis fra deres hjemmeside: