Seimi Nørregaard - Bjerget

Vores alle sammens store ting-mani blev til et bjerg af efterladenskaber i Brønshøj Vandtårn.

Kunstneren Seimi Nørregaard inviterede københavnerne til at aflevere ting, de ikke ville have længere til Brønshøj Vandtårn. Møbler, tøj og ting blev indsamlet og omdannet til en kunstinstallation over vores alle sammens store ting-mani.

Med BJERGET undersøgte Seimi Nørregaard vores forhold til forbrug. Vi køber, bygger rede, skraber til os, hamstrer. Tingene hober sig op i kældre, stuer og loftsrum. Eller bliver smidt ud på det store fælles bjerg af ting.

I udstillingen blev publikum inviteret ind i BJERGET. De trådte ind i dynebetræk, duge, plastikdimser, legetøj med og uden lyd, gamle matematikopgaver, lamper, tøj, sadler, møbeltårne og porcelænsfigurer. Cykelstyr, gardiner, telte, bøger, høretelefoner, brødskærere, bamser. Alt det, vi slæber med os som en lang hale af fysisk og mentalt materiale. Alt det, vi har samlet sammen gennem livet.

Inde i BJERGET mødte der publikum en kerne beklædt med knitrende og glitrende plastik. Her kunne man høre tingenes klikkende, skurrende, knurrende lyde og hviskende ord, som minder om det, der har været.

Med totalinstallationen blev der skabt forbindelser mellem vores forbrugvaner og vores evne til at forbinde os selv med tingene og læse fortællinger ind i dem om os selv og vores omgivelser.

Udstillingsperioden var 10. okt. - 13. nov. 2019 og blev ledsaget af performances.

Om Seimi Nørregaard

Seimi Nørregaard (f. 1975) er dansk performer og billedkunstner, hvis historier puster liv i al det hverdagslige. I Seimi Nørregaards scenografier er man som en flue på væggen i en fremmeds hjem. Man hører, ser, smager og dufter de mennesker, der kun lige er gået ud ad døren og har ladt tingene alene hjemme. www.seimi.dk