Tobias Elof med Jonathan Bremer

  • Mathias Kluge
17. februar 2021 blev der livestreamet nordisk roots og jazz fra et corona-nedlukket vandtårn. Se/lyt med her.

Mens Brønshøj Vandtårn var lukket ligesom resten af Københavns kulturinstitutioner kunne man kigge med hjemme i stuerne, da et meditativt og organisk møde mellem ukulele og kontrabas og mellem nordisk roots og jazz blev livestreamet fra Brønshøj Vandtårn. På med hørebøfferne - så får du bedre bassen med. 

Med mere end 20 års erfaring i at performe og komponere på 'ukulelen, en bachelor i traditionel musik fra folkemusikkonservatoriet, to DMA Folk-nomineringer og turnéer rundt i Europa og Asien er Elof's musik blevet en etableret del af folkemusikscenen. Med inspiration i sine nordiske rødder lægger Elofs intime og organiske lyd op til fordybning. Elof ønsker at skabe en opposition til den larmende verden og fordre lytteren til en rolig sindstilstand.

I Juni, 2017 udgav Elof sit debutalbum "Settle Down" (Raske Plader). En plade der blev til over flere års samarbejde med musikere som Morten McCoy, Jonathan Bremer, vokalkvartetten Åkervinda samt lydteknikeren Jonas Nakel.

Med sig havde Tobias Elof den anerkendte kontrabassist Jonathan Bremer, der har turnéret med Niels lan Doky og som mange kender fra duoen Bremer/McCoy. 

Koncerten blev gennemført helt uden publikum til stede i det blot 5 grader varme vandtårn. 

"Elofs debutalbum trækker på de Nordiske rødder. Det er komfortabelt, afslappende og flydende at lytte til. Det er naturmusik. Musik hvor du kan høre træerne gro, solen skinne og fuglene fløjte." - Niels Overgård, Jazznyt.com

Koncerten var støttet af Statens Kunstfond og Københavns Musikudvalg.